Öncelikle yazımızda yeni başlayanlar için Ripple nedir ve amaç nedir? Bu makalenin geri kalanında Ripple Fiyatını Etkileyen Faktörleri açıklıyoruz.
Ripple Nedir? Hangi Amaçla Piyasaya Sürüldü?
XRP, 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olan Ripple tarafından piyasaya sürüldü ve şu anda bir kripto para birimi olarak işlem görüyor. İşlem hacmi 24 Aralık 2020’de yalnızca Bitcoin, Ethereum ve Tether’den sonra 18 milyar ABD dolarına ulaştı. XRP ile Ripple, çok hızlı ve çok düşük bir maliyetle (Bitcoin’in çıkış amacından çok farklı olan) işlemleri gerçekleştirerek uluslararası ödeme yöntemlerinde devrim yapmayı hedefliyor ve bu özelliklerinden dolayı büyük bankaların dikkatini çekti. Bazı uzmanlar, yakın gelecekte Ripple ödeme sisteminin şu anda uluslararası banka işlemlerinde kullanılan pahalı ve yavaş ödeme sistemi olan SWIFT’in yerini alacağını söylüyor. Şu anda, dünyanın en iyi 100 bankasından 30’u, Ripple teknolojisini sınır ötesi havale işlemleri için kullanmak üzere bir anlaşma imzaladı. Bu bankalar arasında İngiltere’nin HSBC Holdings PLC ve Japonya’nın Mitsubishi UFJ Financial Group ve diğer devleri var.
Bu nedenle, Ripple ödeme sistemini tanınan ve gelecek vaat eden bir teknoloji olarak görebiliriz. Ancak yanıtlanması gereken bir soru var: Ripple bu hedeflere ulaştığında ve bunun bir devrim olduğunu söylediğinde XRP fiyatı neden dengelenemiyor?
Ripple Fiyatını Etkileyen Faktörler
XRP fiyatındaki en önemli faktörün ana şirket Ripple’ın faaliyeti olduğu söylenebilir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple aleyhine açtığı dava nedeniyle XRP fiyatının kısa sürede% 65 oranında geri çekildiğinden bahsetmiştik. Ayrıca ana şirket Ripple’a ait cüzdanda büyük miktarda XRP bulunuyor ve şirket bazen cüzdanında XRP’yi serbest bırakarak fiyatın aniden düşmesine neden oluyor. Öte yandan büyük bankalar Ripple ödeme sistemini kullansa da, yaygın inanışın aksine ödeme sisteminin XRP ile hiçbir ilgisi yok. Banka bu teknolojiyi satın alıyor. XRP güncel fiyatı görmek için buraya tıklayınız.
2020 Yılında Ripple
2020’nin tam bir XRP buluşması olduğu söylenebilir. XRP, yılın başında 0,19 ABD doları seviyesinden başlayarak Şubat ayında 0,32 ABD dolarından işlem gördü ve hızla yükseldi, ancak bu seviyeleri koruyamadı ve kısa sürede 0,20 ABD dolarına geriledi. Bu yılın ilk 10 ayında Bitcoin’in fiyatı% 92, Ethereum’un fiyatı% 195 arttı ve XRP yalnızca% 24 oranında geri dönebildi. Kasım ayında yine üçüncü en büyük kripto para birimi unvanını kazandı ve büyüme oranı diğer kripto para birimlerinden farklı. Aralık ayına gelindiğinde, Flare Networks, XRP sahiplerine Spark token airdropları yayınlayacağını açıkladığında, artmaya devam etti ve 0,60 $ seviyesinde bir seviye gördük.
Airdropun ardından fiyat% 8 düştü, ancak SEC’in 21 Aralık’ta Ripple’a dava açtığı haberi yatırımcılara yeniden satış baskısı getirdi. 24 Aralık’ta blogu yazarken, bu haberin etkisiyle son üç günde fiyat% 65 düşüşle 0,27 dolara geriledi. XRP için 2020 çok istikrarsız.
Daha fazla makale ve haber için buraya tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.